دانلود پایان نامه رشته روانپزشکی

تشخیص و درمان اسكیزوفرنی

 
مقدمه:
علائم روان‌پریشی و كاتانونی ممكن است از طیف وسیعی از اختلالات طبی غیر روانپزشكی و انواعی از مواد ناشی شود .وقتی روان‌پریشی با كاتاتونی از یك اختلال طبی غیر رونپزشكی یا مصرف مواد ناشی شود مناسبترین تشخیص اختلال پسیكوتیك ناشی از یك اختلال عمومی، اختلال كاتاتونیك ناشی از یك اختلال طبی عمومی، یا اختلال پسیكوتیك ناشی از مواد است. تظاهرات روانی بسیاری از اختلالات طبی غیر روانپزشكی ممكن است در اوان شروع بیماری، غالباً قبل از پیدایش علائم دیگر، ظاهر شود. لذا، متخصص باید طیف وسیعی از اختلالات طبی غیرروانپزشكی را در تشخیص افتراقی روان‌پریشی، حتی در غیاب علائم جسمی آشكار، مطرح كند. معمولاً، بیماران مبتلا به اختلالات عصبی بینش بیشتری نسبت به بیماری خود دارند و بیشتر از بیماران اسكیزوفرنیك از علائم خود رنج می‌برند. واقعیتی كه به تفكیك این دو گروه از بیماران كمك می‌كند.
 
در ارزیابی بیمار پسیكوتیك، پزشك باید از رهنمودهای كلی ارزیابی اختلالات غیرروانپزشكی تبعیت كند. اولاً، اگر بیمار علائم نادر و غیرعادی یا هر نوع تغییر در سطح هوشیاری نشان دهد پزشك باید در پیگیری هرگونه اختلال طبی غیر روانپزشكی تشخیص داده نشده بطور جدی عمل نماید. ثانیاً، پزشك باید شرح كامل خانوادگی، از جمله سابقه اختلالات طبی، عصبی و روانی را اخذ كند. ثالثاً، پزشك باید احتمال اختلال غیر روانپزشكی را، حتی در بیمار اسكیزوفرنیك شناخته شده در مد نظر داشته باشد. بیمار اسكیزوفرنیك هم مثل بیمار غیر اسكیزوفرنیك احتمال دارد به تومر مغزی كه علائم روانی ایجاد می‌كند، مبتلا شده‌باشد.
 
 
 
کلمات کلیدی:

اسكیزوفرنی

سندرم كاپ گرا

درمان اسكیزوفرنی

تشخیص اسكیزوفرنی

 
 
 

تمارض و اختلالات ساختگی

تمارض یا اختلال ساختگی ممكن است تشخیص مناسب برای كسی باشد كه بدون ابتلا واقعی به اسكیزوفرنی علائم آن را تقلید نماید. افرادی بوده‌اند كه با تقلید علائم اسكیزوفرنی به بیمارستا‌ن‌های روانی پذیرفته شده و تحت درمان قرار گرفته‌اند. بیمارانی كه به طور كامل كنترل تولید علائم خود را دارند مستحق تشخیص تمارض هستند، چنین كسانی معمولاً دلایل آشكار مالی یا قانونی دارند و مایلند دچار جنون شناخته شوند. بیمارانی كه در تولید علائم پسیكوتیك خود كنترل كمتری دارند ممكن است شایسته تشخیص اختلال ساختگی باشند. معهذا، بعضی از بیماران اسكیزوفرنیك گاهی بطور نادرست از تشدید علائم پسیكوتیك به منظور اخذ كمك بیشتر یا پذیرش به بیمارستان شكایت می‌كنند.
 
سایر اختلالات پسیكوتیك علائم پسیكوتیك كه در اسكیزوفرنی دیده می‌شوند ممكن است مشابه علائمی باشند كه در اختلال ایكیزوفرنیفرم، اختلال پسیكوتیك گذرا، و اختلال اسكیزوافكتیو مشاهده می‌شود. اختلال اسكیزوفرنیفرم از اسكیزوفرنی با توجه به طول مدت علائم كه حداقل یك ماه اما كمتر از شش ماه است تفكیك می شود. اختلال پسیكوتیك گذرا وقتی تشخیص مناسبی است كه علائم حداقل یك روز اما كمتر از یك ماه طول كشیده باشد و بیمار به سطح عملكرد قبل از بیماری برنگشته باشد.
 
 
 
 
فهرست مطالب

فصل اول:تشخیص افتراقی

اختلالات ثانوی و ناشی از مواد
تمارض و اختلالات ساختگی
اختلالات خلقی
اختلالات شخصیتی
اختلالات اسكیزوافكتیو

ارتباط بین افسردگی و اسكیزوفرنی

سیر و پیش آگهی
كناره گیری
اختلال جریان فكر
تغییرات عاطفی

آشفتگیهای رفتاری و اعمال حركتی

تشكیل هذیان و وضعیت پارانوئیدی
اختلالهای ادراكی
درمان
 

فصل دوم:سندرم كاپ گرا

سبب شناسی اسكیزوفرنی

تأثیر عوامل ارثی و محیطی در اسكیزوفرنی

ساختمان بدنی

عوامل مربوط به غده های مترشح داخلی و سوخت و ساز

مكانیسم دوپامینرژیك در اسكیزوفرنی
رابطة كودك- مادر یا كودك- والدین در سالهای اول
طبقة اجتماعی
عوامل خارجی
عوامل اجتماعی و محیطی
استرس های مقارن و تاثیرهای خانواده

همگونی و ناهمگونی در اسكیزوفرنی

تشخیص
تشخیص افتراقی حالتهای پارانوئید
پیش آگهی
 

فصل سوم:درمان اسكیزوفرنی

اقدامات عمومی
روشهای درمانی فیزیكی
اختلالات
اسكیزوفرنی
علائم
علائم منفی
علائم مثبت
علت بیماری جنون جوانی (اسكیزوفرنی)
جنون جوانی
چه وقت به دنبال پزشك برویم؟
تشخیص
درمان

داروهای ضدجنون (ننورولپتیك)

مهارت های سازگاری
نتیجه
منابع